“Dissosiyatif Bozukluklar ve Tedavisindeki İkilemler”

Zoom’da Canlı Webinar

SUZETTE BOON

5-6 Mayıs 2022 (Per-Cum)

  • ZOOM’da CANLI WEBİNAR
  • Program (İtalya saati): 17:00-20:00
  • Psikoloji ve ilgili alanlardaki tüm öğrencilerin ve uzmanların katılımına açıktır
  • Video kayıtlarına zaman sınırı olmaksızın erişilebilir (kaydedilmeyecek olan klinik videolar olacaktır)
  • ISC tarafından Katılım Belgesi verilecektir
  • Etkinlik dili: İngilizce
  • Kayıt Standart Ücret: 150 Euro

Yeni Psikoloji %50 İndirimli Ücret: 75 Euro

Etkinlik İndirim Kuponu: dazugqnc_2022

Webinar hakkında

Klinisyenlerin büyük çoğunluğu; karmaşık dissosiyatif bozukluğu olan hastaların, üç fazlı modele göre tedavi edilmesi gerektiği konusunda hemfikirdir. Dikkatli bir tanı süreci ve iyi bir vaka kavramsallaştırmasından sonra, genellikle bir stabilizasyon ve semptom azaltma aşaması bu süreci izler. Fakat, stabilizasyon için neye ihtiyacımız var ve bu ne kadar sürer? Terapistlerin genellikle bu aşama hakkında şunlara benzer birçok sorusu vardır: “Tedaviye nasıl öncelik veririm ve başlarım? Çaresizce yardım isteyen ama aynı zamanda bana güvensizlik ve korkuyla bakan bir danışanı nasıl dahil edebilirim? Danışanla ortak bir çaba sarf ederken terapiden nasıl sorumlu olabilirim? Aşırı bağımlı, kaçıngan, öfkeli veya zulmedici olanlar gibi farklı türde çözülen parçalarla nasıl çalışırım? Farklı yoğun aktarım duygularıyla ve kendi karşı aktarımımla nasıl başa çıkarım?”.

Son yıllarda stabilizasyonu sağlamanın gerekli olmadığına inanan, hemen travmayı işlemlemeye odaklanmayı savunan meslektaşlarımız da olmuştur. 

Peki; stabilizasyonu önceliklendiren terapistler, ikinci aşamaya hazırlık olarak yeterince stabilizasyon çalışması yaptıklarını nasıl biliyorlar? Peki ya terapistlerin stabilizasyona ihtiyacı var mıdır? 

Bu webinarda Suzette Boon; bu ve diğer sorulara pratik cevaplar sunacaktır. İlk akşam, genellikle çok ciddi bağlanma sorunları olmayan danışanlarla, nispeten sorunsuz giden tedaviye odaklanacak; ikinci akşam ise, daha zorlayıcı veya ‘zor’ dissosiyatif danışanlara odaklanacaktır. Tüm süreç; konuya ilişkin didaktik sunumlar, vaka skeçleri ve video kliplerle işlenecektir.

Konuşmacı:

Dr. Suzette A. Boon; kronik travmatizasyon ve dissosiyatif bozuklukların tedavisinde uzmanlaşmış bir klinik psikolog ve psikoterapisttir. DSM-IV Dissosiyatif Bozukluklar için Yapılandırılmış Klinik Görüşme’nin (SCID-D) Hollandaca versiyonunu tercüme etmiş ve onaylamıştır. 1993’te “Hollanda’da Çoklu Kişilik Bozukluğu” adlı teziyle doktora derecesi almıştır. Dissosiyatif bozuklukların hem teşhisi hem de tedavisi konusunda birçok kitap, kitap bölümü ve çok sayıda makale yayınlamıştır. Karmaşık dissosiyatif bozukluğu olan hastalar için bir beceri eğitim kılavuzu geliştirmiştir.

Kathy Steele ve Dr. Onno van der Hart ile Coping with Trauma-Related Dissociation 2 (“Travma İlişkili Dissosiyasyonla Başaçıkma 2” şeklinde çevrilebilir) kılavuzunun İngilizce versiyonunu Mart 2011’de yayınlamıştır. “Travma ve Dissosiyasyon Belirtileri Görüşmesi (TADS-I)” diye adlandırılan, karmaşık dissosiyatif bozukluklar ve travma ile ilgili semptomlar için yeni bir yarı yapılandırılmış görüşme geliştirmiştir. 2017 yılında ISSTD’nin Pierre Janet yazarlık ödülünü kazanan “Treating Trauma-Related Dissociation, A Practical, Integrative Approach” (“Travma İlişkili Disosiyasyonu Tedavi Etmek, Pratik, Bütünleştirici Bir Yaklaşım” şeklinde çevrilebilir) kitabının ortak yazarıdır. Farklı Avrupa ülkelerinde eğitmen ve süpervizör olarak çalışmaktadır. Avrupa Travma ve Ayrışma Derneği’nin (ESTD) kurucu ortağıdır ve bu Derneğin ilk başkanıdır. Uluslararası Travma ve Ayrışma Araştırmaları Derneği (ISSTD) ona tanı, tedavi, araştırma ve araştırmaya katkılarından dolayı 1993’te David Caul Anma Ödülü’nü, 1994’te Morton Prens Ödülü’nü ve 1995’te Başkanın Üstünlük Ödülünü vermiştir. “Travmayla İlgili Dissosiyasyonla Başa Çıkma ve Hastalar ve Terapistleri için Beceri Eğitimi” kitabıyla 2009’da Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü ve 2011’de Pierre Janet Yazma Ödülü’nü almıştır.